Із першої лінії оборони на Херсонщині ЗСУ відкинули росіян

12:09, 20.06.2022
Із першої лінії оборони на Херсонщині ЗСУ відкинули росіян

На Херсонщині українські війська потрохи тиснять російських окупантів. (Фото: агенство Reuters)

Натиск ЗСУ змусив війська рф закріплюються на другій та третій лінії оборони. ЗСУ завдали точних ударів по складах у тилу.

 

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» повідомив радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

«ЗСУ відкинули окупанта з першої лінії оборони, якою вони хизувалися, що їхня оборона непохитна. Зараз ворог укріплюється на другій та третій лінії оборони. ЗСУ завдавали влучних ударів по складах у тилу. У Новій Каховці три рази поспіль було влучне попадання по складах з боєприпасами ворога. Біля Софіївки, біля села Давидів Брід були контрнаступальні дії. Там ворог закріплюється на узбережжі річки Інгулець», — розповів Хлань.

 

Він зазначив, що на Херсонщині ЗСУ мали перевагу над росіянами.

 

«По всій лінії фронту ми мали перевагу два тижні. Це координувалося разом з партизанським рухом, який посилюється на окупованій Херсонщині та діє разом із ЗСУ. Двотижневі перемоги дають впевненість, що отримавши важке озброєння, яке необхідно для контрнаступу, ми почнемо визволяти нашу рідну землю», — сказав Хлань.

 

Голова Херсонської облради Олександр Самойленко розповів, що під час наступу на Херсон російські військові знали, де мінні поля, і рухалися лише дорогами. Видав цю інформацію росіянам помічник начальника Херсонського УСБУ — начальник Антитерористичного центру ігор садохін. Інформація про те, що мінні поля не спрацювали чи були розміновані, не відповідає дійсності.

 

Як повідомляла УМ, в Херсонському, Каховському та Бериславському районах Херсонщини українська авіація завдавала ударів по скупченнях противника.