Збитий російський пілот виявився найманцем ПВК «Вагнер»

10:31, 20.06.2022
Збитий російський пілот виявився найманцем ПВК «Вагнер»

Російський найманець-вагнерівець за 200 тисяч в місяць нищить українські міста й вбиває людей. (Фото: Фейсбук Юрій Бутусов)

Впійманий 18 червня в полон російський пілот під час допиту розповів, що він працює найманцем ПВК «Вагнер» та воює в Україні за 200 тисяч рублів на місяць.

 

Як інформує УМ, про це 20 червня повідомив головний редактор «Цензору» Юрій Бутусов у Фейсбуці.

 

Ним виявився майор ВКС РФ Андрій Федорчуков, який на допиті зізнався, що є найманцем ПВК "Вагнер" і отримує зарплату 205 тисяч рублів на місяць.

 

«Федорчуков на допиті показав, що метою його атаки був ротний опорний пункт ЗСУ. Раніше він робив вильоти на бомбардування українських міст. Федорчуков дуже сподівається на обмін - він розуміє, що є найманцем і його можуть не виставити на обмін, і він може постраждати за свої злочини.

 

З цікавого - російська авіація має великі проблеми з навігацією. У Федорчукова був із собою навігатор Гармін і смартфон із програмою Пронебо, щоб мати більш точну навігцію, ніж бортові навігаційні засоби ВКС РФ» - написав Бутусов.

 

Нагадаємо, що 18 червня 72 ОМБр ім.Чорних Запорожців повідомила, що з переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла"  було збито російський літак Су-25 – і той "гепнувся гучно та яскраво".

 

Пілот підбитого російського штурмового літака Су-25 катапультувався і потрапив у полон.

 

Як повідомляла УМ, в районі населеного пункту Тошківка, а також відбили штурм у напрямках Оріхове – Золоте та Первомайськ – Золоте, ЗСУ змусили відступити ворога