Розмінувати деокуповані території планується впродовж року після закінчення бойових дій – МВС

15:49, 19.06.2022
Розмінувати деокуповані території планується впродовж року після закінчення бойових дій – МВС

У МВС дали біль оптимістичні терміни розміновування території України ніж ДСНСники.

Розмінувати деокуповані території України за рік, а не за 3-5 після закінчення боїв, як планували раніше. Такі наміри мають у МВС.

 

Як інформує УМ, про це 19 червня повідомило МВС у Телеграмі.

 

"Керівництво МВС розуміє масштаб "мінної спадщини", який залишають після себе окупаційні війська. І вже зараз докладають максимальних зусиль, щоб пришвидшити гуманітарне розмінування деокупованих територій. Але гостро стоїть питання закупівлі сучасної піротехнічної техніки", - йдеться в повідомленні.

 

Фахівцям МВС потрібні роботизовані машини, які можуть швидко і безпечно розміновувати великі території. Саме тому перемовини тривають і з Японією, США, Канадою а також Європейськими країнами. Як зауважили в міністерстві, Україна має на меті отримати необхідну техніку якомога швидше.

 

"І якщо ці кроки будуть здійснені і вдасться все заплановане, можна впевнено говорити, що терміни повного розмінування будуть значно змінені. І знадобиться не 3-5 років, як планували раніше, а значно менше", - наголосили в МВС.

 

Як повідомляла УМ, у ДСНС заявили, що розмінування українських територій може тривати від 5 до 10 років - це виходячи з міжнародного досвіду,