Командувач російських ВДВ Сердюков втратив посаду через великі втрати

11:15, 18.06.2022
Командувач російських ВДВ Сердюков втратив посаду через великі втрати

Андрій Сердюков звільнений з посади і убивством українців керуватиме зрадник з Донеччини Михайло Теплинський

Через масові втрати у особовому складі російської армії з посади звільнено командувача Повітряно-десантних військ РФ генерала-полковника Андрія Сердюкова, який керував операцією з окупації українського Криму в 2014 році.
 
Замість нього призначили уродженця Донецької області генерал-полковника Михайла Теплинського.
 
Як інформує Україна молода, про це пише американський Інститут дослідження війни (ISW) із посиланням на власні джерела.
 
За даними ISW, Андрій Сердюков командував операцією із захоплення Криму у 2014 році, а з квітня по вересень 2019 року він керував російським військовим угрупуванням у Сирії. Також у січні 2022 року під його командуванням до Казахстану запровадили контингент ОДКБ для придушення протестів.
 
«На Сердюкова поклали відповідальність за низьку ефективність та великі втрати серед російських підрозділів ВДВ в Україні, особливо під час операцій у перші тижні після широкомасштабного вторгнення під Києвом»,– уточнив Інститут дослідження війни.
 
Під його командуванням ліквідовано понад 60% усіх БТГр ВДВ РФ у Київській області. Після відступу Сердюков наказав відправити десантників на Харківський напрямок, не відновивши боєздатність бойовиків. Також він був включений у 2017 році до списку санкцій України.
 
Сердюкова замінить начальник штабу Центрального військового округу генерал-полковник Михайло Теплинський, який народився у Моспіному Донецької області. Зрадник служив у 106-й гвардійській повітряно-десантній дивізії, у 1992 та 1993 році брав участь у ліквідації конфлікту в Придністров'ї. 
 
Наступні роки брав участь у першій чеченській війні. 1995 року йому присудили звання Героя Росії. З 2017 року Теплинський був начальником штабу Південного військового округу, а штаб ЦВО очолив у 2019 році.

Як повідомляла УМ, Генерала рф Олександра Дворнікова відсторонили  від командування російською армією в Україні.