На Одещині бійці ЗСУ опановують британські бронемашини Мastіff, фото

17:03, 17.06.2022

Бійці підрозділів окремого батальйону бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського опановують британські бронемашини Мastіff  на Одещині.

 

Зокрема, захисники України вивчають можливості британських бронемашин для найбільш ефективного використання їх сьогодні в реаліях війни з росією.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес служба Військово-морських сил ЗСУ в п’ятницю.

 

«Ця війна відрізняється від інших, тому є чому повчитися, відточити свої професійні навички та вміло, використовуючи накопичений бойовий досвід, адаптувати тактичні прийоми НАТО під сучасні потреби», - йдеться в повідомленні.

 

 

Зауважимо, що Mastiff є британською версією американської броньованої шестиколісної патрульної машини Cougar 6×6 і може бути озброєний 7,62-мм кулеметом, 12,7-мм великокаліберним кулеметом або 40-мм гранатометом.

 

Бронемашина ефективно протистоїть вибуху протитанкової міни під колесами. Завдяки V-подібній формі днища вибухова хвиля розділяється і двома струменями йде убік, не пошкоджуючи корпус машини.

 

 

Основні характеристики броньовика:

 

Екіпаж - 2+4

Довжина - 5,91 метра

Ширина - 2,74 метра

Висота - 2,64 метра

Максимальна швидкість - 105 км/год

 

Командир одного з підрозділів каже, що його підлеглим потрібно вивчити багато аспектів, щоб правильно застосовувати цю техніку.

 

За словами офіцера, під час таких тренувань, люди удосконалюють й особисті уміння, щоб надалі виконувати бойові завдання, виконувати правильно, якісно та зі збереженням особового складу.

 

Також офіцер розповів, що у його підрозділі  чимало воїнів із величезним бойовим досвідом, батальйон з 2015 року воював на сході країни, також брав участь у бойових діях з початком широкомасштабного вторгнення. Усі досвідчені військовослужбовці прагнуть якнайшвидше передати свої знання та навички тим патріотам, які прийшли в морську піхоту уже після оголошення загальної мобілізації.

 

«Усі ми очікуємо на той день, коли знову поїдемо нищити загарбників, проте, поки є можливість, увесь час приділяємо підготовці та вдосконаленню фахових спроможностей морських піхотинців», – зазначив командир підрозділу.

 

 

Своїми враженнями від роботи на новій техніці поділився й командир відділення з позивним «Могила». Цього дня він разом з підлеглими відпрацьовував елементи спішування десанту перед штурмом та посадки в броньовану машину під час бою.

 

«Машина дуже хороша, працює відмінно, вона маневрена, швидка і надійна. Якщо порівнювати зі старими, радянськими зразками, відчувається, наскільки Мastіff зручніший, фактично зроблений для людей», – поділився враженнями молодший командир.

 

Він також відзначив рівень захисту броньованого транспортера. Каже, під час військової операції в Афганістані траплялись випадки, коли ці машини підривались на мінах, при цьому жоден із членів екіпажу не загинув.

 

«Кожен командир у нас зацікавлений в тому, щоб довести дії своїх людей у різноманітних ситуаціях до автоматизму, досягнути найвищого рівня згуртованості. Усі ми розуміємо, що усе, чого ми навчимося зараз, допоможе нам найбільш якісно знищувати ворога і при цьому уникати втрат серед побратимів», – підсумував командир відділення.

 

 

До речі, під час підготовки морські піхотинці опановують не лише британські бронемашини, а й інші зразки озброєння та військової техніки, які надходять до нас з-за кордону.

 

Як повідомляла "УМ", днями генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс готує план переозброєння українського війська.