Канада надала Україні $770 млн пільгового кредиту

15:19, 17.06.2022
Канада надала Україні $770 млн пільгового кредиту

Мільярд канадських доларів спрямують на забезпечення соціальних і гуманітарних видатків

Україна отримала від Канади кредит на пільгових умовах у розмірі  1 млрд канадських доларів, що у еквіваленті 773 млн доларів США.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Кабінет міністрів України.
 
Строк погашення кредиту —10 років, відсоткова ставка – 1,69% річних. 
Ці кошти спрямують на фінансування пріоритетних видатків держбюджету, зокрема на забезпечення першочергових соціальних і гуманітарних видатків.
 
Міністр фінансів України Сергій Марченко подякував Уряду Канади та міністерці фінансів Канади Христі Фріланд за незмінну підтримку України.
 
Нагадаємо, що у квітні 2022 року Міжнародний Валютний Фонд вирішив створити адміністративний рахунок для зарахування коштів у вигляді частки Спеціальних прав запозичень (СПЗ) від країн-донорів на користь України.
 
Усі залучені кошти за використанням цього рахунку мають спрямовуватися на підтримку фінансової стабільності України у формі грантів або кредитів. Так, позика від Канади — це перші кошти, які Україна отримала через механізм адміністративного рахунку МВФ.
 
Як повідомляла УМ, Джо Байден, президент США ,підписав закон про виділення додаткових асигнувань Україні у 2022 році, який дозволяє застосувати з бюджету країни понад 40 мільярдів доларів з метою реагування на агресію рф проти України.