У росії залучено до війни з Україною до 330 тисяч осіб

17:27, 16.06.2022
У росії залучено до війни з Україною до 330 тисяч осіб

Росія для захоплення України кинула уже 330 тисяч в#йськових

росія залучила близько 330 тисяч військових до повномасштабної збройної агресії проти України. На українській території зараз воюють близько 150 тисяч російських окупантів.
 
Як інформує Україна молода, про це заявив представник Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.
 
«На сьогодні до широкомасштабної збройної агресії проти України Росією залучено близько 330 тис. осіб. Із них чисельність угруповань збройних сил РФ на напрямках налічує до 150 тис. військовослужбовців, які сформовані з батальйонно-тактичних груп та інших формувань, при цьому з урахуванням повітряного та морського компонента угруповання військ агресора налічує до 220 тис. військовослужбовців. Крім того, залучені підрозділи бойові армійські системи, федеральна служба військ гвардії та мобілізаційні підрозділи»,- сказав Громов. 
 
За його словами, крім цього, залучено військові частини та підрозділи мобілізаційного резерву противника чисельністю понад 80 тис. осіб, бойові армійські системи - до 7 тис. осіб, федеральну службу військ національної гвардії - до 18 тис. осіб, а також приватні військові компанії - до 8 тис. осіб. 
 
Ситуація на фронті
Олексій Громов розповів, що на Сєвєродонецькому напрямку окупанти ведуть штурм задля встановлення повного контролю над Сєверодонецьком. російські війська намагаються витіснити українські сили із селища Метьолкіне для виходу на південні околиці Сєвєродонецька. Наразі вони там успіху не мають
 
На Бахмутському напрямку противник проводить наступальні дії з метою взяття під контроль траси Бахмут-Лисичанськ, якою здійснюються забезпечення українських військ. Крім того, окупанти проводять штурм у районах населених пунктів Тошківка, Комишуваха, Золоте. росіяни там успіху не мають і наразі відійшли. 
 
Як повідомляла УМ, росія в Україні за перші 100 днів війни витратила більшу частину свого військового потенціалу, тому через кілька місяців їй доведеться уповільнювати наступ, крім того, в країні-агресорі можлива загальна мобілізація.