Шольц приголомшений жахливими руйнуваннями Ірпеня

15:36, 16.06.2022
Шольц приголомшений жахливими руйнуваннями Ірпеня

Олаф Шольц під час поїздки до зруйнованого рашистами Ірпеня

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц після відвідування зруйнованого російськими агресорами Київщини, зокрема міста Ірпінь, побачені руйнування назвав «жахливими». 
 
Він додав, що страшно усвідомлювати, які руйнування несе ця війна. 
 
Однак прямої відповіді на питання журналістів, як побачене в Ірпені вплине на позицію Німеччини щодо постачання зброї Україні, не дав.
 
Як інформує Україна молода, про це пише видання Вild.
 
Шольц також зазначив, що всі політики, ухвалюючи рішення, повинні пам'ятати про агресивну війну Росії, яка «спрямована на знищення».
 
Журналісти видання зазначили, що під час відвідин Ірпеня Шольц «виглядав помітно схвильованим і мовчки пройшов по зруйнованих вулицях». Втім, враження від побаченого у зруйнованому місті не завадили канцлеру Німеччини видати заготовлену заяву замість прямої відповіді на запитання журналістів про те, що змінить цей візит у питанні постачання озброєння Німеччиною Україні.
 
«Жахливо, що ця війна викликає руйнування. І стає ще гірше, коли бачиш, наскільки жахливо безглуздо це насильство. Це багато говорить про агресивну війну Росії, яка просто націлена на знищення. Ми повинні пам'ятати про це у всьому, що ми вирішуємо»,- сказав Шольц, заявивши, що постраждали ні в чому не винні мирні жителі.
 
При цьому, наголошують журналісти Вild, він так і не пояснив, що означають його слова і до яких рішень приведе візит до України.
 
Натомість Шольц говорив про "жахливу війну", яку Росія вела "з найбільшою жорстокістю, не зважаючи на людське життя".
 
«Це те, чому має прийти кінець — з усіма діями, які ми робимо. З нашою допомогою варіанти, які ми мобілізували. Але й санкції. Все разом має сприяти тому, щоби міжнародна солідарність дала громадянам України можливість відновити свою країну»,- заявив канцлер.
 
Видання зберігає надії на прес-конференцію, яка має відбутися після переговорів європейських лідерів із президентом України Володимиром Зеленським у другій половині дня.
 
Можливо, тоді стане ясно, які саме рішення має на увазі Шольц, сподіваються західні журналісти.
 
Нагадаємо, 16 червня Макрон, Шольц, Драгі та Йоганніс прибули до Києва, у них заплановані переговори із Зеленським.
 
Перед зустріччю з українським лідером четверо європейських лідерів відвідали Ірпінь, де чинили звірства російські окупанти.
 
Як повідомляла УМ, канцлер Німеччини Олаф Шольц, Президент Франції Еммануель Макрон, , прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоганніс відвідали Ірпінь.