На фронті Україна щодня втрачає до 500 бійців – Арахамія

11:30, 16.06.2022
На фронті Україна щодня втрачає до 500 бійців – Арахамія

Ціна свободи для України - надзвичайно висока. (Фото: Diego Herrera Carcedo)

Нардеп Давид Арахамія, голова української переговорної групи з росіянами, заявляє, що у зіткненнях з російськими військами щоденно гинуть та отримують поранення до тисячі українських захисників.

 

Як інформує УМ, про це 16 червня повідомило видання «Axios».

 

Під час поїздки до Вашінгтону Арахамія сказав, що втрати вбитими українських військових становлять у середньому від 200 до 500 чоловік, не кажучи про значну кількість поранених.

 

Він додав, що в Україні мобілізовано 1 млн чоловік і є можливість збільшити чисельність армії ще на 2 млн, щоб продовжити боротьбу проти агресії Росії.

 

«У нас є люди, навчені атакувати, контратакувати, але для цього нам потрібна зброя», - додав Арахамія.

 

Нагадаємо, що в середині травня президент Володимир Зеленський заявляв, що в боях з російськими окупантами на найскладніших напрямках на Сході країни може гинути від 50 до 100 українських військових.

 

На початку червня радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомляв, що втрати українських військових зараз становлять від 100 до 200 людей щодня.

 

За даними Генштабу, з початку російської агресії в Україні було знищено близько 32 950 російських військових.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський вважає, що межа в 40 тисяч загиблих російських загарбників може бути досягнута ще у червні.