Колаборанти-вчителі Маріуполя забороняють учням говорити українською навіть на перервах

11:11, 16.06.2022
Колаборанти-вчителі Маріуполя забороняють учням говорити українською навіть на перервах

Російські окупанти не лише фізично нищать заклади освіти, але й духовно калічать дітей на окупованих територіях забороняючи в школах спілкуватися рідною мовою.

У окупованому Маріуполі керівництво шкіл забороняє учням використовувати українську мову навіть на перервах.

 

Як інформує УМ, про це 16 червня повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 

«Керівництво шкіл забороняє підліткам, що навчались в україномовних школах використовувати українську навіть на перервах», - написав Андрющенко.

 

Він зазначив, що колабораційний директорат шкіл відкрито погрожує «наслідками для дітей та батьків», якщо буде чути в спілкуванні українську.

 

«ДенаZіфікація не всіх рівнях за кращими прикладами срср», - наголосив радник мера.

 

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

 

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

 

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі йому загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

 

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

 

Як повідомляла УМ, «Коли виросту, поїду відбудовувати Маріуполь»: історія 6-річного ІлліІлля і його нова родина.