Прем'єри Чорногорії та Албанії відвідали Бородянку та Ірпінь

15:05, 15.06.2022
Прем'єри Чорногорії та  Албанії відвідали Бородянку та Ірпінь

Прем‘єр-міністр Албанії та Чорногорії на власні очі побачили наслідки «руського міра»

Очільники урядів Чорногорії й Албанії —Дрітан Абазович та Еді Рама прибули з офіційним візитом до України та відвідали Київську область, яка постраждала від окупації армії РФ.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив прем‘єр -міністр Абазович на своїй сторінці у Facebook, та опублікував відповідне відео.
 
Він зазначив, що прибув до Києва разом із прем'єром Албанії, щоб надати щиру підтримку Україні та її громадянам у захисті їхнього права на свободу. Також він запевнив, що Чорногорія продовжить допомагати Україні у цей скрутний момент гуманітарної катастрофи.
 
Абазович та Рама також відвідали Бородянку і на власні очі побачили руйнування, спричинені російськими обстрілами. 
 
«Одразу після приїзду ми відвідали Бородянку, місто, зруйноване на початку вторгнення. Ми є свідками руйнувань, спричинених війною. Ми разом з Еді Рамою молимося за мир, твердо стоячи на боці громадян України,—написав Абазович.—
 
Ми співчуваємо Україні через численні людські втрати, страждання та руйнування, які тривають місяцями».
 
Абазович також оприлюднив у Facebook відео відвідування главами урядів Ірпеня. 
 
На відео можна побачити лідерів Чорногорії та Албанії біля зруйнованих російськими військами будинків, під час візиту їх супроводжував мер Ірпеня.
 
 
 
Пізніше глави урядів Албанії та Чорногорії мають зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.
 
 
До України мав приїхати і прем'єр Північної Македонії Димитар Ковачевський, але згодом стало відомо, що він не приєднається до колег через інші справи, які неможливо перенести.
У МЗС України пояснили, що дата візиту збіглася в часі із Преспанським безпековим форумом, який проводиться в македонському місті Охрид.
 
Як відомо, за пропозицією Міноборони Чорногорії уряд цієї балканської країни на засіданні минулого тижня ухвалив рішення про надання Україні додаткової військової допомоги.
 
Як повідомляла УМ, раніше Президентка Словаччини Зузана Чапутова приїжджала з робочим візитом в Україну та відвідала зруйновані російськими агресорами Ірпінь та Бородянку. 
 
Читайте також: Санна Марін, прем’єр-міністр Фінляндії прибула з візитом до України та відвідала Ірпінь і Бучу.