У Сіверодонецьку окупанти нищать багатоповерхівки та «Азот» – Гайдай

09:14, 14.06.2022
У Сіверодонецьку окупанти нищать багатоповерхівки та «Азот» – Гайдай

Багатостраждальний, але незламний Сіверодонецьк. (Фото: Фейсбук Луганська обласна державна адміністрація)

Штурм Сіверодонецька російськими військами не припиняється. Артилерією противник руйнує вщент багатоповерхівки та об’єкти промисловості.

 

Як інформує УМ, про це в Фейсбуці повідомив 14 червня очільник Луганщини Сергій Гайдай.

 

«Ми маємо ще одне цілеспрямоване влучання в об’єкти сєвєродонецького «Азоту» та «Склопластику». Зруйнований міст, приміщення обласної ДСНС, обстріляні прилеглі селища Синецький та Павлоград. Щодня стає відомо про загиблих, до яких через щільність обстрілів важко дістатися», - поінформував Гайдай.

 

 

Він зазначив, що багато пошкоджених багатоповерхівок в старих районах Сєвєродонецька, деякі з них російська армія розстрілювала так, щоб знести до самого фундаменту.

 

«Втім, наступ в районі Метьолкіного в них не вдався», – зазначив Гайдай.

 

Активні бойові дії 13 червня також мали місце на напрямках Тошківка – Устинівка, Оріхове – Золоте, Комишуваха – Врубівка, Василівка – Білогорівка, Ниркове – Миколаївка.

 

Через російські обстріли у Врубівці зруйновані 13 будинків, у Тошківці – 11, у Лисичанську – сім, у Гірському – два.

 

 

Поранену жінку із Новодружеська госпіталізовано до лікарні іншого регіону.

 

На підсилення ворогу підійшли ще дві батальйонних тактичних групи. Росіяни намагаються оточити підрозділи наших військ у районі населених пунктів Лисичанськ, Привілля, Сєвєродонецьк, Борівське.

 

Додамо, що на Сєвєродонецькому об'єднанні «Азот» залишаються близько 500 мешканців, з них 40 дітей, вивезення неможливе.

 

Як повідомляла УМ, в Сіверодонецьку окупанти за підтримки артилерії вели штурмові дії. Війська рф отримали частковий успіх, відтіснивши підрозділи ЗСУ з центру міста. Бойові дії тривають.