Польща завершила зведення паркану на кордоні з білоруссю

10:22, 13.06.2022
Польща завершила зведення паркану на кордоні з білоруссю

140-ка кілометровий паркан на польсько-білоруському кордоні.

На кордоні з білоруссю в Польщі завершили зведення 140 км відрізка загородження.

 

Як інформує УМ, про це повідомила Прикордонна служба Польщі. у Твіттері опублікувавши відповідне відео..

 

«Перші ділянки збудованого загородження на кордоні віддано в експлуатацію. Триває прийом решти ділянок. Прольоти вже розташовані на ділянці довжиною 140 км», — йдеться в повідомленні.

 

Найближчими днями розпочнеться встановлення електронного обладнання на загородженнях.

 

Окрім того, прикордонники продовжують стримувати потік нелегальних мігрантів з білорусі. 12 червня вони затримали 15 громадян африканських країн, які намагалися прорватися до Польщі.

 

Нагадаємо, що Польща будує стіну на кордоні з білоруссю з січня 2022 року. За планом загородження заввишки п’ять метрів простягнеться на 186 кілометрів. Загальна вартість проєкту разом із технічним оснащенням сягне 1,6 млрд злотих (11,2 млрд гривень).

 

Криза з нелегальними мігрантами з боку білорусі почалася після санкцій Євросоюзу і низки західних країн у грудні 2021 року. Офіційні особи Польщі, Литви та Латвії впевнені, що потік мігрантів був частиною гібридної війни проти ЄС із боку влади білорусі і рф.

 

Польські спецслужби наводили докази того, що штурмом кордону керував генерал прикордонної служби Білорусі Подліньов.

 

Як повідомляла УМ, додаткові заходи з інженерного обладнання пунктів пропуску та розгортання додаткових засобів радіоелектронної боротьби проводяться в прикордонних районах республіки білорусь.