Сумщину росіяни зранку обстріляли зі своєї території, били також по Миколаєву

09:47, 13.06.2022
Сумщину росіяни зранку обстріляли зі своєї території, били також по Миколаєву

Тиждень почався з чергового обстрілу Сумщини російськими військами зі своєї території. Гатили окупанти зранку в понеділок і по Миколаєву.

 

Як інформує УМ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 13 червня.

 

На Сумщині ніч пройшла тихо, але зранку ворог знову почав обстріли. Есманська громада близько 6-ї години ранку була обстріляна з міномета. Після 7-ї ранку пролунало близько 30 вибухів. Вогонь вівся з території росії. Постраждалих та руйнувань немає. Протягом доби росіяни продовжували обстріли прикордоння з важкого озброєння, артилерії та мінометів. Жертв і руйнувань цивільної інфраструктури немає.

 

У Дніпропетровській області війська рф обстріляли з "Ураганів" житлові квартали Зеленодольської громади. У Зеленодольську, за попередніми даними, одна людина загинула, п’ятеро поранені. У Великій Костромці — без постраждалих. В обох населених пунктах зруйновані та пошкоджені будинки.

 

У Харкові ніч пройшла з обстрілами, минулої доби інфраструктуру Шевченківського райну міста росіяни обстрілювали з РСЗВ. За попередніми даними, жертв і потерпілих немає. У Харківській області упродовж доби агресори обстрілювали Чугуївський, Богодухівській та Ізюмський райони. Одна людина постраждала у Коробочкиному Чугуївського району.

 

У Луганській області російські війська ведуть інтенсивні артобстріли Лисичанська. Загинули троє місцевих жителів – чоловік і жінка, а також шестирічний хлопчик. Вночі у місті згорів торговельний комплекс, пошкоджено чотири будинки, споруди шахти. Крім того, 11 будинків росіяни зруйнували у Врубівці, чотири – в Золотому, у Гірському – два будинки і дитсадок. Українські воїни успішно відбили штурмові дії на напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха–Врубівка. Ворог відновив наступальні дії у районі Золотого. Троє людей загинули та одна людина поранена.

 

У Донецькій області активні бойові дії тривають поблизу Авдіївки, Мар'їнки, Красногорівки, Святогірська, Лимана. Сьогодні вночі війська рф завдали авіаційних ударів по Бахмуту і селу Удачне. Зруйновані та пошкоджені близько 50 приватних будинків, два готелі, залізнична інфраструктура, трансформаторні підстанції, електромережі. Область залишається без газу, частково - без електрики і води. Евакуація населення продовжується.

 

Зранку в Миколаєві лунали вибухи. Інформація уточнюється. Вчора вдень ворог вів обстріли у Широківській громаді. За попередньою інформацією, потерпілих немає, пошкоджені житлові будинки і зруйновані фермерські склади. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація про постраждалих і руйнування уточнюється. За попередньою інформацією, пошкоджені житлові будинки.

 

12 червня жителі Херсона проігнорували "день росії", організований загарбниками. За інформацією жителів Херсонської області, заходи без глядачів, проте за участі російських "зірок" пенсійного віку, відбулися у всіх великих містах. Практично весь Бериславський район потерпає від вибухів та обстрілів, мародерств і знущань росіян. Більшість сіл перебувають без води, світла і газу.

 

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській, Київській та Житомирській областях.

 

Як повідомляла УМ, росіяни вгатили увечері 11 червня ракетами по Чортківщині Тернопільської області. Внаслідок вибухів ракет загиблих немає, але є чимало постраждалих.