рф планує розгорнути в Україні ще більше бойових підрозділів – розвідка Британії

16:07, 12.06.2022
рф планує розгорнути в Україні ще більше бойових підрозділів – розвідка Британії

росії скоріш за все доведеться покладатися на новобранців або мобілізованих резервістів для розгортання нових підрозділів в Україні.

росія прагне створити більше бойових підрозділів для розгортання в Україні. Для цього вона, ймовірно, залучатиме новобранців та мобілізованих резервістів.

 

Як інформує УМ, про це 12 червня повідомило Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

 

Як зазначається у звіті, росія використовує свою перевагу у співвідношенні сил і артилерії для захоплення Сєвєродонецька та територій навколо нього.

 

«росія продовжує прагнути створити більше бойових підрозділів для розгортання в Україні. В останні тижні, ймовірно, почалася підготовка до розгортання третього батальйону з деяких бойових формувань», - йдеться у повідомленні.

 

Більшість бригад зазвичай задіюють в операціях одночасно не більше двох із трьох батальйонів. Треті батальйони в бригадах часто не повністю укомплектовані – росії скоріш за все доведеться покладатися на новобранців або мобілізованих резервістів для розгортання цих підрозділів в Україні, вважають у британській розвідці.

 

«Одночасне розгортання всіх трьох їхніх батальйонів, ймовірно, зменшить довгострокову здатність формувань відновлювати бойову міць після операцій», - підсумовується у звіті розвідки.

 

Крім цього, Міноборони Британії опублікувало нову мапу бойових дій в Україні станом на неділю, 12 червня.

 

Відповідно до оновленої мапи, найгарячішою точкою залишається схід України, зокрема населені пункти Луганської області. Також активні бої точаться на півдні країни.

 

Водночас українські захисники здійснюють контратаки поблизу Миколаєва та Харкова.

 

Як повідомляв УМ, Ілон Маск, гендиректор SpaceX, передав ще одну партію комплексів супутникового зв'язку Starlink розвідникам України.