Флот рф у Чорному морі має 40 крилатих ракет

15:31, 10.06.2022
Флот рф у Чорному морі має 40 крилатих ракет

Рашисти націлили на Україну 40 крилатих ракет

Чорноморський флот РФ з акваторії Чорного моря націлив на українські міста 40 крилатих ракет. У морі на постійній основі базуються чотири російські надводні носії крилатих ракет. Крім цього, нещодавно в акваторію зайшов ще один підводний човен, який також має ракетне озброєння.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров у Фейсбуці.
 
«Корабельне угруповання чорноморського флоту рашистів, посилене ще одним підводним човном – носієм крилатих ракет, продовжує тримати блокаду північно-західної частини Чорного моря. Загроза ударів з моря 40 крилатими ракетами залишається високою. Також перебуває в морі великий десантний корабель», - зазначив Назаров.
 
Водночас, зауважив полковник Назаров, сили оборони півдня України готові до відбиття атак ворога.
 
За його словами, на лінії зіткнення на півдні України противник продовжує бойові дії, підтягує озброєння і мінує територію. У тимчасово захоплених населених пунктах багато замінованих полів, доріг, мостів.
 
Зокрема, на Миколаївщині тривали обстріли Березнегуватської громади. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. Широківська та Інгульська громади зазнали обстрілів переважно по сільськогосподарським угіддям поза населеними пунктами.
 
Усі факти ворожої агресії проти України ретельно документуються і розслідуються в рамках кримінального провадження.
 
Як відомо, воїни оперативного командування «Південь» завдали протягом доби низку ракетно-артилерійських та авіаударів по ворогу. Зокрема, знищено 33 окупантів, реактивну систему залпового вогню «Град», кілька одиниць броньованої техніки, 5 складів боєприпасів і пально-мастильних матеріалів. Решта втрат ворога уточнюється.
 
На береговій лінії Чорного моря ЗСУ вже розмістили американські протикорабельні ракети Harpoon, які передала Україні Данія.
 
За словами генерал-лейтенанта у відставці Ігоря Романенка, посилення захисту українського узбережжя Чорного моря протикорабельними ракетами Harpoon і системами залпового вогню забезпечує нові можливості з ураження живої сили і техніки рф.
 
Як повідомляла УМ, рф вивела у Чорне море 6 великих десантних кораблів та 2 носії крилатих ракет, які готові випустити понад півтора десятка смертоносних снарядів, створюючи загрозу ударів по Одеській області.