У Херсоні лише дві школи погодилися навчати дітей мовою окупантів

14:02, 10.06.2022
У Херсоні лише дві школи погодилися навчати дітей мовою окупантів

Вчителі й директори шкіл Херсону не бояться чинити опір російським загарбникам і відмовляютьс навчати дітей російською мовою

У тимчасово окупованому Херсоні лише 2 школи із 60 згодилися проводити навчання за російською програмою.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив постпред України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ 9 червня. 
 
В окупованому Херсоні рашисти вимагали від директорів місцевих шкіл перейти на російську програму навчання, однак зіткнулися з потужним опором українців. З 60 шкіл регіону погодилися лише 2, усі інші відмовилися виконувати накази окупантів. 
 
«Це відбувається на тлі громадських дискусій про плани росії стерти самобутність України, скасувати культуру, знищити найактивніших і перевиховати решту»,– зауважив Цимбалюк.
 
Він наголосив, що опір українців потужний, однак відповідь росіяни тероризують і знущаються з місцевих. Так, у Херсонській області незаконно затримали 600 людей. Деяких із них тримають у нелюдських умовах і катують, а частину вивезли до Криму.
 
Як повідомляла УМ, українці гідно дають відсіч рашистам і на полі бою, і в тилу. Так херсонські  фермери застрелили окупантів, які хотіли вкрасти сільськогосподарську техніку.