В школах окупованого Донбасу рф вводить посаду «політруків»

12:43, 10.06.2022
В школах окупованого Донбасу рф вводить посаду «політруків»

На окупованих територіях у школах рф хоче зробити з українських дітей манкуртів і яничар.

Запровадити посаду радника директора школи з виховної роботи у школах окупованого Донбасу – програма мінімум Міносвіти росії.

 

Як інформує УМ, про це 10 червня повідомило російське агенство ТАСС.з посиланням на профільного російського міністра Сергія Кравцова.

 

"У 10 регіонах Росії було введено посаду радника з виховної роботи, вона оплачується з федерального бюджету.

 

Щомісячна доплата вчителям складає 15 тисяч рублів. Завдання радників - організувати позанавчальну діяльність, походи до театрів, кіно.

 

У школах Луганської та Донецької народних республік цю посаду ми також введемо. Подивимося, як буде проводитись ця робота, і потім обов'язково її розширимо", - цитує чиновника ТАСС.

 

В Росії посаду радника директора з виховання та взаємодії з дитячими громадськими об'єднаннями було затверджено у школах десяти регіонів країни 1 березня 2021 року.

 

Нагадаємо, за даними уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя, російські окупанти проводять у школах Донбасу політику лінгвоциду. Омбудсмен звернувся до міжнародних правозахисних організацій з проханням фіксувати й реагувати на всі злочини, що РФ скоює в Україні.

 

Як повідомляла УМ, в навчальні програми з кількох предметів Міністерство освіти та науки України внесе зміни.