Далекобійна артилерія дасть змогу зачистити Сєвєродонецьк від ворога за два-три дні - Гайдай

12:42, 09.06.2022
Далекобійна артилерія дасть змогу зачистити Сєвєродонецьк від ворога за два-три дні - Гайдай

Незламний Сєвєродонецьк стоїть кісткою у горлі росіян на шляху до повного оволодіння Луганщиною. (Фото: Фейсбук Сергій Гайдай)

У Сєвєродонецьку, в разі отримання ЗСУ від Заходу далекобійних гармат, замовкне російська артилерія, а українські сили швидко "зачистять" місто.

 

Як інформує УМ, про це 9 червня повідомив очільник Луганської області Сергій Гайдай у Фейсбуці.

 

«росіяни притримуються своєї примітивної тактики: рясні обстріли артилерії, після - спроби прориву. Те саме відбувалося в уже знищених Рубіжному та Попасній. Ворог потужно гатить по промзоні, яку ми контролюємо. Якщо ми швидко отримаємо західну далекобійну зброю, то розпочнеться дуель артилерій, радянщина програє Заходу, і наші захисники зможуть зачистити Сєвєродонецьк за два-три дні», - зазначив Гайдай.

 

 

За його словами, Сєвєродонецьк росіяни не контролюють. Тиша у Сєвєродонецьку триває лише тоді, коли перезаряджають гармати. Тривають вуличні бої в обласному центрі.

 

Евакуація з Сєвєродонецька поки неможлива, як і підвезення гумвантажів. Проте лікарня наразі має все необхідне, аби стабілізувати поранених, додав Гайдай.

 

Проте є зв‘язок з гумштабом, і гуманітарні вантажі щоденно завозяться до Лисичанська.

 

"Трасу Лисичанськ - Бахмут росіяни не контролюють, але постійно штурмують. Тому просування по ній на 90 відсотків означає ураження. Цією дорогою наразі не користуються", - наголосив очільник області.

 

Як повідомляла УМ, російські війська намагаються встановити повний контроль над Луганщиною до 10 червня.

 

Однак, як зазначив Гайдай, російське командування називає вже нову дату – день росії, що припадає на 12 червня.