На Запоріжжі провели обмін тілами військових за формулою «50 на 50»

17:40, 08.06.2022
На Запоріжжі провели обмін тілами військових за формулою «50 на 50»

Ведуться подальші переговори з росією щодо подальшого обміну тіл загиблих українців

Україна й Росія вдруге обмінялися тілами загиблих військових на лінії фронту в Запорізькій області. Обмін відбувся за формулою «50 на 50»
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.
 
«Відповідної домовленості було досягнуто в результаті переговорів за участі Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олега Котенка. З 50-ти наших захисників 37 – героїчні оборонці «Азовсталі», – зазначають в міністерстві.
 
Операція з обміну проводилась Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, ГУР МОУ, СБУ, ГШ ЗСУ та іншими силовими структурами України. Процес повернення тіл загиблих українських військових триває.
 
Як повідомляла УМ, українська сторона та країна-агресор 2 червня провели обмін тілами загиблих військових за формулою «160 на 160». Обмін відбувся на лінії фронту в Запорізькій області. Це загиблі полку «Азов», 36-ї бригади морської піхоти, СБУ, Державної прикордонної служби, Національної поліції та ін.
 
Серед усіх тіл, які тоді Росія передала із «Азовсталі» Україні, тільки третина належить бійцям полку «Азов». Тіла будуть ідентифікувати за експертизою ДНК. 
 
Президент Володимир Зеленський підтвердив, що в руках російських окупантів перебувають понад 2,5 тисячі українських бійців з «Азовсталі». Їхнім визволенням займається ГУР Міноборони.