Окупанти в Енергодарі викрали десятки людей, 11 - працівники Запорізької АЕС

11:22, 08.06.2022
Окупанти в Енергодарі викрали десятки людей, 11 - працівники Запорізької АЕС

Викрадення російськими окупантами працівників станції ставить під загрозу безпечне функціонування Запорізької АЕС. (Фото: t.me/energodar)

Російські військові викрали 11 працівників ЗАЕС в окупованому Енергодарі.

 

Як інформує УМ, про це 8 червня повідомив Телеграм-канал «Енергодар».

 

«У тимчасово окупованому Енергодарі рашистські окупанти продовжують викрадати людей. Лише протягом останнього тижня вони затримали та вивезли в невідомому напрямку близько 20 енергодарців, 11 з них – працівники Запорізької АЕС. Місце їхнього перебування наразі невідоме», - зазначається в дописі.

 

Про викрадення людей повідомили і в Силах оборони Запорізького краю. За інформацією, оприлюдненою в ранковому зведенні, в місті Мелітополь та Токмак, селі Копані Пологівського району загарбники викрали трьох місцевих чоловіків та повезли в невідомому напрямку.

 

Раніше повідомлялось, що окупанти тримають у полоні першого заступника міського голови Енергодара Івана Самойдюка.

 

Нагадаємо, що на Харківщині викрадені російськими загарбниками голови громад зазнали знущань і катувань, дехто тепер має проблеми зі здоров’ям.

 

Як повідомляла УМ, міністерство закордонних справ України рішуче засуджує захоплення Запорізької атомної електростанції російськими загарбниками і вимагає, щоб вони негайно залишили ЗАЕС.