Сєвєродонецьк росіяни продовжують штурмувати – Гайдай

09:41, 07.06.2022
Сєвєродонецьк росіяни продовжують штурмувати – Гайдай

Сєвєродонецьк у вогні. (Фото: Телеграм Сергій Гайдай/ Луганська ОДА (ОВА))

Війська рф продовжують штурмувати Сєвєродонецьк, бойові дії тривають, водночас штурм загарбників у напрямку Новоохтирки та Воронового відбили.

 

Як інформує УМ, про це 7 червня повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

 

«Наразі ворог продовжує штурм Сєвєродонецька, бойові дії тривають. Також відбито штурм росіян у напрямку Новоохтирки та Воронового. У районі Білогорівки противник використовує диверсійно-розвідувальні групи», - написав Гайдай.

 

 

Голова ОВА також повідомив, що росіяни 6 червня обстріляли в Лисичанську ринок, гірничий коледж та школу – там постраждали дві людини.

 

На ринку спалахнула пожежа – загоряння на площі 1 000 квадратних метрів загасили лише ближче до вечора.

 

Ще трьох поранених – два чоловіки та жінку – у Лисичанську і Привіллі госпіталізували до лікувальних закладів інших регіонів.

 

Також зранку 6 червня ворог обстріляв місто Золоте, де, за попередніми даними, зруйновано одразу 13 будинків. Вдень росіяни вдарили по місту Гірське – 11 пошкоджених будинків.

 

Протягом минулої доби збройні сили України відбили 10 атак ворога, знищили 1 танк, 3 артилерійських системи, 2 бойові броньовані машини, 1 автомобіль та 2 склади з боєприпасами.

 

Підрозділи протиповітряної оборони збили 2 безпілотних літальних апарати типу "Орлан-10".

 

Нагадаємо, що 6 червня президент Володимир Зеленський наголосив, що ЗСУ не здають позиції в Сєвєродонецьку, і на 103-й день війни Донбас "стоїть міцно".

 

Як повідомляла УМ, на Харківщині у напрямку наступу ЗСУ на Рубіжне росіяни мінують територію.