Контрстрайк: у Сєвєродонецьку йдуть бої за кожен будинок

13:26, 06.06.2022
Контрстрайк: у Сєвєродонецьку йдуть бої за кожен будинок

Російські війська не шкодують "гарматного м'яса" для спроб наступу в Сєвєродонецьку. (facebook.com/sergey.gaidai.loga)

На Луганщині в Сєвєродонецьку точаться запеклі вуличні бої, українським захисникам доводиться постійно маневрувати.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив командир  батальйону «Свобода», капітан Нацгвардії України Петро Кузик  у спеціальному ранковому інформаційному ефірі "Радіо Свобода"
 
За його словами, ситуація в Сєвєродонецьку вкрай складна, йдуть запеклі вуличні бої буквально за кожен будинок.
 
Динаміка бою дуже велика, ситуація змінюється по кілька разів на день.
 
Українські Сили оборони потребують підсилення, особливо що стосується артилерії. Російські війська не шкодують "гарматного м'яса" для спроб наступу.
 
                                                                                   Петро Кузик. 
 
«Ворог має певну перевагу в ствольній артилерії, кількості танків, можливо, і в кількості людей і активно використовує цю перевагу. Постійно атакують, обстрілюють, знищують будинки, наші укріплення. Нам доводиться постійно маневрувати…
 
Були спроби контратакувати - десь вдало, десь не дуже. З їхнього боку теж постійно тиснуть. Деякі підрозділи змушені були на квартал відійти, деякі підрозділи втримали позиції, зокрема і наш. Але це все в дуже важких умовах, дуже страшно, але нагадує  «Контрстрайк» (відеогру).
 
Стратегічно з нашого боку ми чекаємо на підсилення, особливо закрити проблему в артилерії. З їхнього боку якісь незрозумілі штурми, як ми називаємо, "м’яса" піхоти. Постійно ми їх знищуємо, вони нові і нові резерви кидають вже. За нашими даними, підтягнули ще резерви...
 
Буквально б’ємось за кожен будинок, за кожну вулицю. Інколи в якийсь день ми можемо на квартал просунутись, в якийсь день нас можуть відкинути на квартал. Так постійно триває і так буде тривати. Якщо наша сторона зацікавлена його утримати, то окрім розраховувати на стійкість піхоти, треба ще сюди достатньо сил і засобів – танки, артилерія», - розповів капітан Кузик.
 
 
Зауважимо, що раніше журналіст Юрій Бутусов розкритикував керівництво Луганської ОВА, мовляв, місцева влада вигадує успіхи у Сєвєродонецьку, тоді як насправді там ситуація складна. 
 
Очільник Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай пояснив, що ситуація в місті швидко змінюється і часом погіршується. За його словами, Україна дійсно контролювала половину міста, однак ситуація змінюється кожної години.
 
Як повідомляла УМ, начальник  Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов проінспектував роботу військових розвідників у Сєвєродонецьку.
 
Наразі Сєвєродонецьк є найгарячішим напрямком російсько-української війни, де наші захисники у важких боях знищують ворога.