Автогол Ярмоленка: Україна програла Вельсу і не поїде на ЧС-2022, фото

21:48, 05.06.2022
Автогол Ярмоленка: Україна програла Вельсу і не поїде на ЧС-2022, фото

Збірна України зупинилася за крок від потрапляння на чемпіонат світу, який міг стати другим в історії для нашої країни. (Фото УАФ)

Національна збірна України не змогла пробитися на чемпіонат світу-2022 з футболу: підопічні Олександра Петракова поступилися в гостях команді Вельсу з рахунком 0:1 у  фіналі плей-офф, який відбувся на стадіоні «Кардіфф Сіті» у неділю ввечері.

 

Путівка на Мундіаль для синьо-жовтих стала неможливою через автогол Андрія Ярмоленка на 34-й хвилині.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на Українську асоціацію футболу.

 

Команди швидко визначилися зі своїми ролями: українці більше володіли м’ячем і гостріше атакували, а валлійці орієнтувалися на вертикальну гру. Це все на тлі вогкого через дощ газону на стадіоні «Кардіфф Сіті».

 

На початку матчу українці мали можливість відкрити рахунок вже на третій хвилині, адже Олександр Зінченко забив гол зі стандарту, але зробив це без свитка арбітра, і м`яч не був зарахований.

 

 

На 34-й хвилині рахунок відкрили господарі. Бейл виконав стандарт поруч із лівим кутом штрафного, а Ярмоленко невдало підставив голову та зрізав м’яч у власні ворота. Утім, до перерви українці мали шанси відігратися, зокрема, Хеннессі парирував потужний удар Зінченка в ближній кут.

 

На 75-й хвилині стійка врятувала збірну України після удару в ближній кут від Вільямса, а в наступній атаці наш кіпер парирував потужний удар Бейла з меж штрафного. Українці не забарилися з відповіддю — Девіс заблокував потужний удар Ярмоленка, а Караваєв не зміг добити м’яч у ворота на дальній стійці.

 

 

Пізніше Хеннессі впорався з дальнім пострілом Сидорчука. На 84-й хвилині голкіпер Вельсу здійснив неймовірний сейв, коли потягнув удар Довбика головою після подачі Миколенка. Пізніше вже сам Віталій пробив здалеку з підбору, але Хеннессі знову був на висоті. Уже в доданий арбітром час Ярмоленко з меж штрафного пробив вище з правої...

 

У підсумку господарям вдалося втримати здобуту перевагу. На жаль, підопічні Олександра Петракова зупинилися за крок від потрапляння на чемпіонат світу, який міг стати другим в історії для нашої країни.

 

Тепер на збірну України очікують червневі поєдинки Ліги націй-2022/2023.

 

 

Нагадаємо, що команда Уельсу здолала Австрію (2:1) у півфіналі плей-офф Шляху А ще в березні, тоді як збірна України внаслідок російського вторгнення змогла зіграти довгоочікуваний матч із Шотландією (3:1) лише кілька днів тому.

 

Наразі Вельс став 13-м учасником Мундіалю від Європи, де на груповому етапі зіграє у квартеті B зі збірними Ірану, Англії та США.

 

XXII чемпіонат світу з футболу пройде з 21 листопада до 18 грудня в Катарі.