Порти, зерносховища та узбережжя Миколаївщини окупанти обстріляли з Чорного моря і території рф

12:36, 05.06.2022
Порти, зерносховища та узбережжя Миколаївщини окупанти обстріляли з Чорного моря і  території рф

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ на півдні України відбили ворожу атаку з моря, знищено дві російські крилаті ракети.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 5 червня в Телеграмі Одеської міськради базуючись на зведення оперативного командування «Південь» у Фейсбуці..

 

«Ворог продовжує вогневий та психологічний тиск на населення і захисників південних регіонів України. Зокрема, під час нічної атаки з моря ракетами по півдню України, дві крилаті ракети збито силами наших підрозділів над морем, на підльоті до Миколаївщини», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що на світанку Миколаївську область знов піддано масованому ракетному удару з застосуванням авіації. З напрямку Чорного моря і з території росії крилатими ракетами повітряного базування атаковано чорноморське узбережжя Миколаївщини, порти та зерносховища.

 

«Ці зухвалі дії розкривають справжні наміри країни-терористки: псевдоопікування гуманітарними коридорами та розблокуванням портів – лише привід отримати доступ до морської інфраструктури України», - підсумували в ОК «Південь».

 

Нагадаємо, що в Чорному морі зараз знаходяться 5 десантних кораблів і 5 носіїв крилатих ракет. Тож загрози ракетного удару та висадки десанту залишаються актуальними. Жителів півдня України закликали зважити на це перед тим, як планувати свій відпочинок на морському узбережжі.

 

Як повідомляла УМ, в Києві вранці у неділю, 5 червня, були вибухи в Дарницькому та Дніпровському районах, завдано ракетних ударів по об’єктах інфраструктури.