У Сєвєродонецьку контратаки наших військових збили оперативний імпульс росіян – розвідка Британії

09:18, 05.06.2022
У Сєвєродонецьку контратаки наших військових збили оперативний імпульс росіян – розвідка Британії

DW Тривають запеклі бої за Сєвєродонецьк

У Сєвєродонецьку збройні сили України провели контратаки та зуміли зупинити просування російських сил.

 

Як інформує УМ, про це повідомила 5 червня у щоденному звіті британська розвідка у Твіттері.

 

"За останні 24 години українські сили провели контратаки в місті Сєвєродонецьк на сході України, що, ймовірно, звело нанівець оперативний імпульс російських сил, раніше набраний за рахунок концентрації бойових підрозділів та вогневої потужності", - йдеться у звіті.

 

За даними розвідки, російські сили, задіяні в цьому районі, включають особовий склад, мобілізований із резерву очолюваних Росією сепаратистських сил самопроголошеної Луганської народної республіки.

 

Ці війська погано оснащені і навчені, і не вистачає важкої техніки у порівнянні з регулярними російськими частинами.

 

"Використання проксі-піхоти для операцій із зачистки міст - це російська тактика, яка раніше застосовувалася в Сирії, де Росія задіяла 5-й корпус сирійської армії для нападу на міські райони. Такий підхід, ймовірно, вказує на бажання обмежити втрати, завдані регулярним російським силам", - наголошується у звіті.

 

Напередодні британська розвідка повідомляла, що Росія взяла під свій контроль більшу частину Сєвєродонецька, і перш ніж переходити до подальших наступальних дій, російським військам знадобиться пауза, що може призвести до втрати частини набраного за останній тиждень імпульсу.

 

Як повідомляла УМ, Міноборони Британії констатувало, що Росія не змогла досягти жодної стратегічної цілі в Україні за 100 днів свого повномасштабного вторгнення, розпочатого 24 лютого.