Одещина зазнала ракетних ударів, є постраждалі

08:58, 04.06.2022
Одещина зазнала ракетних ударів, є постраждалі

Рашисти знову гатили по Одеській області крилатими ракетами

Вранці російські окупанти завдали авіаудару крилатою ракетою повітряного базування по Одеській області. За попередньою інформацією є двоє поранених.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук із посиланням на Оперативне командування «Південь».
 
«Ворожі літаки стратегічної авіації запустили ракету типу Х-59.
Вражено територію сільськогосподарського підприємства, складські приміщення. Пожежу оперативно ліквідували рятувальники», – йдеться в повідомленні.
 
Відомо про двох постраждалих осіб.
На місці події працює слідчо-оперативна група. 
 
Зауважимо, що вночі в Одеській області була оголошена повітряна тривога. Про відбій оголосили близько 06:00.
 
В оперативному командуванні "Південь" повідомляли, що 3 червня сили протиповітряної оборони збили крилату ракету над Одещиною. Сили оборони в області системно здійснюють протидиверсійні та інші превентивні заходи, спрямовані на дотримання безпеки. Відтак жителів просили не поширювати інформацію про навчальні та інші дії, про переміщення українських підрозділів.
 
4 червня Братчук теж нагадав, що загроза ракетних ударів нікуди не зникла і залишається високою. Декілька ворожих кораблів-носіїв ракет з’являються в морі, також є надводні та великі десантні кораблі. Окупанти намагаються зміцнювати свій плацдарм на острові Зміїний. Однак речник наголосив, що ворога буде знищено.
 
Як повідомляла УМ, речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук зазначив, що кількість російських обстрілів на Одещині зменшиться завдяки поставкам німецького зенітного ракетного комплексу IRIS-T.