У Маріуполі з-під завалів будинку розстріляного танком росіян дістали шість тіл цивільних

11:29, 03.06.2022
У Маріуполі з-під завалів будинку розстріляного танком росіян дістали шість тіл цивільних

Одне із місць злочину здійснене російською армією в Маріуполі. (Фото: Телеграм Андрющенко Time)

У одному з районів окупованого Маріуполя, де ворожий танк впритул розстріляв цивільні будинки, достали 6 тіл загиблих та вивезли до братської могили.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 3 червня у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 

Він нагадав пропагандистське відео Russia Today (RT), на якому російський танк впритул розстрілює цивільні будинки заради гарного кадру у Маріуполі. Це відео було знято в районі вул. Пашковського та пр. Першого травня.

 

«Зараз окупанти приступили до знищення доказів власних злочинів в цьому районі. Вчора з під завалів дома на фото, одного з тих, який було для шоу розстріляно російським танком, достали 6 тіл загиблих цивільних. П’ять трупів чоловіків та один - жіночій. «Знахідку» одразу вивезли до братської могили в с. Виноградне», - написав Андрющенко.

 

Він зазначив, що це є першим зафіксованим і незаперечним фактом вбивства цивільних в Маріуполі задля відео контенту.

 

«Якщо у військової злочинності є недосяжна висота, то росіяни її подолали», - наголосив радник мера.

 

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване обстрілами російських загарбників.

 

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються майже 150 тис. жителів.

 

Місто наразі перебуває на порозі екологічної та епідемічної катастроф.

 

Як повідомляла УМ, на Донеччині в Маріупольському районі російські загарбники ув’язнюють та розстрілюють українських волонтерів та чиновників.