У Маріуполі в акваторії моря гинуть дельфіни – Андрющенко

12:06, 02.06.2022
У Маріуполі в акваторії моря гинуть дельфіни – Андрющенко

Війна позначилася й на екології - гунуть ні в чому не винні тварини. (Фото: Андрющенко Time)

У окупованому росіянами Маріуполі в акваторії моря місцеві жителі фіксують початок мору дельфінів.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 2 травня у Телеграмі радник міського голови Петро Андрющенко,.

 

«Епідемія вже не просто загроза, а реальність. В акваторії моря маріупольці фіксують початок мору риби. У тому числі дельфінів. Такі явища притаманні Азову в період аномальної спеки в липні. З урахуванням температури та сезону початок мору риби може свідчити лише про наявність хвороби в морській воді», - написав Андрющенко.

 

Він опублікував фотографії з мертвим дельфіном на березі моря у Маріуполі.

 

Радник мера підкреслив, що на сьогодні, коли нема водопостачання у місті, море - одне з небагатьох місць гігієни для маріупольців, тому загроза перестала бути лише попередженням.

 

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване обстрілами російських загарбників.

 

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються майже 150 тисяч жителів.

 

Місто наразі стоїть на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

 

Як повідомляла УМ, із окупованого Маріуполя російські загарбники вивозять дітей, які втратили або загубили батьків після 24 лютого – початку масштабного вторгнення росії в Україну.