Зузана підтвердила Зузани: президентка Словаччини у Києві про надання САУ

17:33, 31.05.2022
Зузана підтвердила Зузани: президентка Словаччини у Києві про надання САУ

Президентка Словаччини Зузана Чапутова щиро вірить, що у зруйнованих містах України зацвітуть квіти (facebook.com/zcaputova)

Президентка Словаччини Зузана Чапутова приіхала з робочим візитом в Україну, відвідала зруйновані російськими агресорами Ірпінь та Бородянку, а також зустрілася із президентом Володимиром Зеленським.
 
Як інформує Україна молода, про це вона повідомила на сторінці Facebook.
 
«У Бородянці та Ірпені я на власні очі бачила сліди розрухи, яку принесли в Україну російські солдати. За сотні кілометрів на схід і південь тисячі інших мирних жителів України - жінок, чоловіків, дітей - все ще стикаються з такими ж спустошеннями. Я вірю, що коли цей кошмар закінчиться, Україна знову розквітне. Як сьогодні серед зруйнованих будинків у Бородянці чи Ірпені розквітли квіти»,- написала Чапутова.
 
Чапутова сьогодні також зустрілась у Києві з президентом Володимиром Зеленським
 
 
Про це повідомив заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга на своїй сторінці у Фейсбуці.
 
«Зузана підтвердила Зузани» - саме під таким гаслом проходить візит  президентки Словацької Республіки Зузани Чапутової в Києві. А Зузани - це також словацькі 155мм САУ. А ще особисте лобіювання статусу кандидата України в ЄС, оборонна підтримка, взаємодія в енергетичній сфері, можливий спільний прикордонно-митний контроль", - написав Сибіга.
 
Чапутова також виступила перед депутатами Верховної ради.
Видання Aktuality повідомляє, що Чапутова також проведе переговори з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Директор Департаменту комунікацій Офісу президента Словаччини Йозеф Матей повідомив, що після повернення з України Чапутова проведе спеціальну пресконференцію.
 
Нагадаємо, міністр оборони Словаччини Ярослав Надь підтвердив, що його країна передасть Україні 8 самохідних гаубиць Zuzana 2.
 
Як відомо, українську військову техніку ремонтуватимуть та модернізуватимуть у Словаччині.
 
У квітні Словаччина передала Україні дивізіон ППО С-300, отримавши натомість американську Patriot. 
 
Як повідомляла УМ, Санна Марін, прем’єр-міністр Фінляндії прибула з візитом до України та відвідала Ірпінь і Бучу.