На Київщині суд розгляне першу справу щодо згвалтування українки окупантами

15:45, 30.05.2022
На Київщині суд розгляне першу справу щодо згвалтування українки окупантами

Російські нелюди вбили чоловіка, а потім зґвалтували жінку— справа направлена до суду

Перша справа щодо зґвалтування українки під час війни російським військовим була направлена до суду Офісом генерального прокурора. Злочин стався в березні під час окупації Броварського району. 
 
Як інформує Україна молода, про це в понеділок, 30 травня, повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова.
 
«За вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над його дружиною судитимуть Михайла Романова – військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебсько-Новгородскої дивізії ЗС РФ»,– пише Венедіктова у ФБ.
 
За словами генерального прокурора, під час розслідування встановлено, що злочин стався в березні під час захоплення росіянами Броварського району. Російський окупант увірвався до будинку в одному із сіл.
 
«П‘яний військовослужбовець разом з іншим окупантом, одразу ж після вбивства чоловіка жертви декілька разів зґвалтували його дружину. Вони погрожували жінці зброєю та насиллям навіть стосовно її дитини, яка була в цей час поруч»,– нагадала генпрокурор.
 
Суд буде заочним.
 
«Навіть попри те, що обвинувачений наразі не в наших руках, він не уникне справедливого суду і відповідальності перед законом»,– зазначила Венедіктова.
 
Як повідомляла УМ, на деокупованих територіях Харківщини фіксують дедалі більше звернень