Придністров'я провалило мобілізацію: загроза для Одеси зменшилась

13:59, 30.05.2022
Придністров'я провалило мобілізацію: загроза для Одеси зменшилась

Напад рф з Придністров’я відміняється: мобілізація не відбулася

Загроза Одещині з боку невизнаного Придністров'я зменшилась, оскільки  мобілізація населення не відбулася. Місцеві жителі підозрювали, що росіяни відправлять їх на забій, використавши як гарматне м’ясо, тому чимало потенційних призовників виїхали з підконтрольної рф території.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук в ефірі Радіо НВ.
 
«Придністровці вважають, що росія, як завжди, буде їх використовувати як гарматне м’ясо, а на фарш ніхто не хоче йти… Тож після кількох провокацій в тому числі обстрілу місцевого Міністерства державної безпеки, багато придністровців поспішили виїхати в Україну та Молдову… 
 
Очевидно, провалом мобілізації обумовлена й відставка так званого "уряду" Придністров'я, бо російські куратори не отримали очікуваних результатів», - зазначив Братчук.
 
Щодо можливого в’їзду на територію Одещини також диверсантів з Придністров'я, речник ОВА зауважив, що Сили оборони Одеського району відстежують ситуацію в Одесі та прикордонних районах, де осіли більшість прибулих, в тому числі потенційні учасники диверсійно-розвідувальних груп.
 
«При перших спробах дестабілізації ситуації в районах перебування таких осіб затримували співробітники СБУ та Сил оборони. Деякі факти затримань були оприлюднені, а про інші буде повідомлено пізніше. Не про все зразу в інтересах слідства спецслужби сповіщають», - сказав він.
 
Характеризуючи ситуацію в прикордонних районах з Придністров'ям, речник ОВА констатував: допоки цей регіон контролюватиме Москва, «певне джерело напруги тут буде присутнє… І це зрозуміло. Але другого фронту не буде».
 
Як відомо, самопроголошена влада Придністров'я повідомила про зміну рівня небезпеки: замість червоного ввели жовтий рівень. Не вдалося ані провести мобілізацію населення, ані відновити військовий аеродром і техніку у Тирасполі, чого вимагала Москва. 
 
Після цього самопроголошений «президент» Придністров'я відправив «уряд» у відставку.
 
Як повідомляла УМ, Рф вивела у Чорне море 6 великих десантних кораблів та 2 носії крилатих ракет, які готові випустити понад півтора десятка смертоносних снарядів, створюючи загрозу ударів по Одеській області.