Російські нелюди гатили по прикордонню Сумщини снарядами з флешетами

12:31, 30.05.2022
Російські нелюди гатили по прикордонню Сумщини снарядами з флешетами

Смертоносні сняряди з флешетами впали на прикордонні райони Сумщини. (Фото: Обозреватель)

Війська рф обстріляли прикордонні населені пункти Сумської області артилерійськими снарядами, начиненими флешетами.

 

Як інформує УМ, про це 30 травня повідомила Державна прикордонна служба України повідомляє у Телеграмі.

 

"Сьогодні вранці ворожа артилерія з боку російського села Тьоткіно тричі обстрілювала прикордоння Сумщини. Під час одного з обстрілів ворог застосував артилерійські снаряди, начинені флешетами. Сталеві стержні з російських снарядів пошкодили будівлі та майно жителів у Шосткинському районі", - ідеться у повідомленні.

 

У ДПСУ зауважили, що такі ж бойові елементи судмедексперти знаходили у тілах мирних українців, яких загарбники вбили в Бучі та Ірпені Київської області.

 

Також прикордонники зафіксували три обстріли прикордоння Сумщини вночі: 5 мінометних пострілів з боку російського села Понури та 6 пострілів з реактивних систем залпового огня з боку російського населеного пункту Гуєво.

 

Крім того, ворожа авіація здійснила два авіаудари по території Хотінської селищної об’єднаної територіальної громади.

 

Нагадаємо, що десятки мирних жителів, які загинули під час російського захоплення Бучі, були вбиті крихітними металевими дротиками від снарядів — так званими флешетами.

 

Як повідомляла УМ, на Запоріжжі прогримів вибух в центрі окупованого Мелітополя, де знаходиться так звана військово-цивільна адміністрація колаборантів, а також будинок фейкового "губернатора" та зрадника Євгена Балицького.