Порошенко звернувся до Зеленського й втретє спробує перетнути кордон

09:59, 30.05.2022
Порошенко звернувся до Зеленського й втретє спробує перетнути кордон

Влада поводить себе ганебно влаштовуючи фактично репресії до п"ятого президента України, цим самим показуючи себе перед Заходом далеко не в найкращому вигляді.. (Фото: Фейсбук Петро Порошенко)

Петро Порошенко, п’ятий президент втретє намагатиметься перетнути кордон, аби потрапити на саміт Європейської народної партії, а також звернувся до чинного глави держави Володимира Зеленського, щоб запевнити, що опозиція разом із владою працює на зміцнення України.

 

Як інформує УМ, про це 30 травня повідомив Петро Порошенко у Facebook.

 

«Шановний пане президенте! Звертаюся до Вас, прямуючи з Києва на Конгрес та саміт Європейської народної партії — найвпливовішої політичної родини в Європі, членами якої є керівництво структур ЄС та багатьох держав-членів…

 

Після того, як абсолютно незаконно було зірвано мою поїздку у складі офіційної парламентської делегації на Парламентську асамблею НАТО, де я мав намір відстоювати надання Україні ПДЧ на саміті Альянсу цього року, сподіваюся, що висновки зроблено і ніхто вже не перешкоджатиме моєму виїзду до Роттердаму…

 

При такій ясності в цілях, в чиїх інтересах зупиняти мене на кордоні?

 

Український народ в ці складні часи заслуговує на мудрість політиків. Запорукою наших успіхів завжди були міцне військо, внутрішня єдність, потужна міжнародна підтримка та солідарність.

 

І сьогодні всі разом — і влада, і опозиція, і громадянське суспільство — працюємо для розбудови сильної незалежної демократичної процвітаючої європейської України», - написав Порошенко.

 

 

Своїми цілями Порошенко назвав:

 

Надати Україні статус кандидата на членство в ЄС уже в червні

Підтримати Україну у війні проти Росії

Надання фінансової допомоги Україні та схвалення "Плану Маршалла 2.0" для післявоєнної відбудови.

У Порошенка заплановані виступи на Конгресі та саміті ЄНП, низка зустрічей з керівниками ЄС, держав та урядів країн, лідерами європейських партій.

 

Нагадаємо, що27 травня стало відомо, що Порошенко пізно ввечері прибув у пункт перетину державного кордону на Львівщині. У його команді повідомили, що нардеп їде у відрядження. Його не пропустили вперше.

 

Підставою відмови у виїзді Порошенку прикордонники назвали "проблему з підтвердженням дійсності дозвільного документа".

 

"Євросолідарність" назвала не пропуск свого лідера через кордон "ганебною історією на замовлення чинної влади". Нагадують, що у Порошенка немає заборони на виїзд з країни у межах будь-якої судової справи.

 

Як повідомляла УМ, наступного дня Порошенку вдруге відмовили в перетині державного кордону України з Польщею – нібито через проблеми із qr-кодом.