Рашисти зайняли околиці Сєвєродонецька: тривають вуличні бої

09:45, 30.05.2022
Рашисти зайняли околиці Сєвєродонецька: тривають вуличні бої

Бої за Сєверодонецьк стають все жорстокіші. (facebook.com/sergey.gaidai.loga)

Війська рф увійшли на північно-східні та південно-східні околиці Сєвєродонецька, вбито двох містян, п’ятьох поранено.

 

Як інформує УМ, про це у Телеграмі повідомив о 8 год 30 травня очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

 

"Це стосується північно-східних та південно-східних околиць міста", - зазначив він.

 

За словами Гайдая, тривають важкі бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Полягло багато росіян, тіла не забирають - Сєвєродонецьк тоне в рашистських трупах.

 

 

«Ворог задіяв все можливе озброєння, застосовує авіацію. Втім, наші військові міцно тримають оборону, аби не допустити ворога вглиб країни. російськими снарядами вбито двох сєвєродончан, ще п’ятеро поранені.

 

 Більшість із них – жителі одного кварталу у старому районі міста. Вони готували їжу у дворі, коли раптом розпочався обстріл. Важких травм зазнали двоє мешканців Сиротиного. Всі поранені отримали домедичну допомогу і вже перебувають в лікарнях Донеччини», - написав Гайдай.

 

Він додав, що за 29 травня в Сєвєродонецьку зруйновані щонайменше 12 будинків, у Лисичанську – 18, у Врубівці – 10 та будинок культури, у Золотому – три, у Нирковому, Миколаївці, Вікторівці – по два.

 

За словами очільника ОВА, росіяни перекидають на Сєвєродонецький напрямок боєприпаси та техніку у великій кількості.

 

 

У наступному повідомлені о 9.28 год у Телеграм очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай додав: "Бої йдуть вже на вулицях Сєвєродонецька. Зникли лікарі‼️ Ворог просувається всередину Сєвєродонецька. В місті безвісті зникли три лікаря, знайдено лише понівечену «швидку». В місті критична інфраструктура зруйнована на майже 100%, пошкоджено 90% житлового фонду, з них 60% критично. Місто завалене російськими трупами, на вулиці спекотно - в подальшому це може спровокувати розвиток інфекцій. Лисичанськ - під контролем України. Траса «Лисичанськ-Бахмут» - наша, але дуже обстрілюється, пересування нею небезпечне. Гумвантажі завозяться, незабаром 10 фур з гуманітаркою їдуть до Лисичанська

 

За минулу добу відбито 14 атак ворога, знищено дві артилерійські системи, 11 одиниць бойової броньованої техніки та десять ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони збили дві крилаті ракети та три БпЛА типу «Куб».

 

Крім того, українські сили протиповітряної оборони сьогодні вранці збили над Одесою крилату ракету типу "Х", випущену російським стратегічним бомбардувальником з напрямку Чорного моря по Одещині.

 

Напередодні українська армія на Луганщині посунула війська рашистів від траси «Лисичанськ-Бахмут», якою в область доправляються гуманітарні вантажі, і вона тепер менше прострілюється.
 

Як повідомляла УМ, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов сьогодні під час робочої наради під головуванням президента Володимира Зеленського зазначив, що наразі  31% території Харківської області ще тимчасово окуповано.