Захоплена військова техніка рф оснащена американськими мікрочіпами

17:30, 28.05.2022
Захоплена військова техніка рф оснащена американськими мікрочіпами

Вислів "Захід нам допоможе" кацапи можуть забути. (Фото: Телеграм Головне управління розвідки МО України)

Докази застосування росією у виробництві озброєння та військової техніки мікроелектроніки, виробленої в США, отримала українська воєнна розвідка.

 

Як інформує УМ, про це в Телеграмі повідомила 28 травня пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

 

«Воєнна розвідка України здобула докази застосування в озброєнні та військовій техніці країни-окупанта мікроелектроніки, виробленої в США. Про це у виданні "The War Zone" пише американський журналіст Говард Альтман.

 

Мікросхеми іноземного виробництва були виявлені співробітниками ГУР МОУ в російських комплексах ППО “Панцир”, ударних вертольотах Ка-52 “Алігатор” та крилатих ракетах Х-101», - йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, іноземні електронні компоненти у захопленій ворожій техніці, ще раз доводять “ефективність” російського “імпортозаміщення” та підкреслюють повну залежність країни-агресора від західних технологій.

 

Нагадаємо, що 25 травня представник ГУР МО Вадим Скібіцький заявив, що російська федерація використала у війні з Україною 60% запасів високоточної зброї.

 

Як повідомляла УМ, на благодійному аукціоні іменну ручку 46-го президента США Джо Байдена продали за 600 тисяч гривень. Всі гроші підуть на пікапи для Збройних сил України