У Маріуполі окупанти переклали відбудову житла на мешканців

16:23, 26.05.2022
У Маріуполі окупанти переклали відбудову житла на мешканців

Росіяни повідомили маріупольцям, що відбудова житла проводитиметься за кошти мешканців будинків

У Маріуполі, де практично не залишилося вцілілих будинків, загарбники повідомили людям, щоб на допомогу росії ті не розраховували, а відбудовували власне житло самостійно
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.
 
«Колаборант – заступник псевдомера Маріуполя Хаджинов повідомив, що маріупольці будуть відновлювати власне житло самостійно. Допомога росії буде, але виключно по дитячих садках, школах і приміщеннях адміністрації. Всім іншим - лише будматеріали», - написав Андрющенко.
 
Він зазначив, що одночасно його джерела з міста кажуть про намір росії побудувати декілька багатоквартирних будівель для потреб військового окупаційного корпусу та розпочати «відновлення історичних будівель».
 
«Цікава деталь, цей процес активно лобіює фсб-група Сабліна та екс-депутата Маріупольської міськради Іванова (автори російської весни 2014 року в місті). 
Вчора в Маріуполі було керівництво ФАУ «роскапстрой» Мінбуду росії. Саме ця організація займалась освоєнням бюджету будівництвом в Криму після окупації. Фінансові ниточки від неї ведуть саме до біглих чиновників України, що оселились в росії та Криму», - пояснив Андрющенко.
 
На його переконання, "єдине, чого точно немає в цьому рівнянні – маріупольців та покращення їх життя".
 
Як повідомляла УМ, у багатостраждальному Маріуполі невідомі люди заселяються у вцілілі будинки місцевих, які залишили окуповану територію.