Луганщину окупанти залишили повністю без газу - Гайдай

12:11, 25.05.2022
Луганщину окупанти залишили повністю без газу - Гайдай

Луганщина без газу завдячуючи російським "визволителям".

Роботу останньої газорозподільної станції на Луганщині зупинено й відтепер область повністю без газу. Травмовано працівника цієї ГРС.

 

Як інформує УМ, про це 25 травня повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Телеграм.

 

Станом на вчора на Луганщині з газом залишалися 36 тисяч абонентів у трьох населених пунктах, а залишків блакитного палива в магістральних трубах вистачило би на півтора місяця.

 

«Тепер газ відсутній повсюди. Через обстріл в районі останньої вцілілої газорозподільної станції контузію отримав працівник, який регулював автоматику.

 

Через ці обстріли з боку російської армії припинила роботу й ця ГРС, що призвело до зупинки централізованого газопостачання в зазначених населених пунктах», — зазначив Гайдай.

 

Як і раніше, область залишається повністю знеструмленою. Відсутнє також централізоване водопостачання. Воду для потреб населення розвозять рятувальники.

 

Нагадаємо, що 23 травня російські окупанти пошкодили магістральний газогін, через що Донецька та Луганська області лишилися без газу. Відновити роботу наразі неможливо через активній бойові дії, повідомляє Оператор газотранспортної мережі.

 

Як повідомляла УМ, останнім великим наступом Росії в Україні може стати так звана велика битва за Донбас. У країни-агресорки немає надійного постачання військ технікою та нормальних бійців, на відміну від України.