До Сибіру та на Далекий Схід рашисти вивозять українських дітей – Скібіцький

11:40, 25.05.2022
До Сибіру та на Далекий Схід рашисти вивозять українських дітей – Скібіцький

Відновити або поповнити прогалини в населенні, які є в дальніх районах РФ, Сибіру, Далекого Сходу рашисти намагаються саме за рахунок українських дітей незаконно вивезених із батьківщини..

З окупованих регіонів російські окупанти масово вивозять дітей, підлітків та молодь у найвіддаленіші куточки «великой и необьятной».

 

Як інформує УМ, про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький на «Радіо Свобода».

 

Скібіцький розповів, що на окупованих територіях також триває пошук проукраїнських і патріотичних людей, які можуть "завадити організації планів РФ на окупованих територіях".

 

"Іде вивіз нашого населення з окупованих територій на територію РФ, і при чому дуже велика увага приділяється такій категорії як діти, підлітки, молодь.

 

Чому? Тому що ми розуміємо, що молодь – це можливість влаштування в їхні навчальні заклади, в тому числі і у військові навчальні заклади, і це той контингент, який потім РФ буде використовувати.

 

Відповідно, це молоде населення, яке можуть відправити в будь-який регіон РФ для того щоб відновити або поповнити ті прогалини в населенні, які є в дальніх районах РФ, Сибір, Далекий Схід. І реально ми бачимо цю картину", - зазначив Скібіцький.

 

Також Скібіцький додав, що російські війська вивозять більшу частину врожаю з Херсонської області.

 

Так, за його словами, окупаційні війська в Херсонській області та частині Запорізької "поставили ультиматум" місцевим фермерам про те, що все, що буде вироблятися в цих регіонах, забиратимуть на територію Росії.

 

"Крім того, однозначно, великий подив викликало у окупантів таке питання, як розподіл землі. Видача землі населенню, паювання.

 

Перше питання, були здивовані дуже: "а чому у вас не має колгоспів, все забрати, все знову повернути в колгоспи. І весь врожай який буде збиратися, 30 відсотків буде залишатися вам, 70 відсотків йде на Росію. Це повернення часів колективізації, часів радянського союзу, коли так було влаштовано на цих територіях", - пояснив Скібіцький.

 

Він додав, що така політика Росії призведе до виснаження окупованих територій.

 

Як повідомляла УМ, понад три тисячі жителів Маріуполя російські агресори утримують у «фільтраційній в’язниці» - колишній виправній колонії № 52 у селищі Оленівка Донецької області.