Україна досить ефективна на Донбасі, але Росія має там локальні успіхи – розвідка Британії

09:31, 24.05.2022
Україна досить ефективна на Донбасі, але Росія має там локальні успіхи – розвідка Британії

Мапа війни в Україні станом на 23 травня 2022 року. (Фото: UK MINISTRY OF DEFENCE)

Ефективне командування силами Україна зберігає на Донбасі, але Росія досягла деяких локальних успіхів на Луганщині, хоча її просування на захід може створити труднощі з постачанням армії.

 

Як інформує УМ, такі дані розвідки Міністерства оборони Великої Британії про ситуацію в Україні станом на 24 травня оприлюднені в Твіттері.

 

Росія посилила інтенсивність своїх операцій на Донбасі, намагаючись оточити Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Рубіжне. Наразі північну та південну осі цієї операції розділяють приблизно 25 км території, яку контролює Україна.

 

Українці чинили сильний опір: сили зайняли добре вкопані оборонні позиції. Операція об’єднаних сил України, імовірно, зберігає ефективне командування та контроль над цим фронтом.

 

Проте Росія досягла деяких локальних успіхів, частково завдяки зосередженню артилерійських підрозділів.

 

Захоплення Росією Сєвєродонецької "кишені" призведе до окупації всієї Луганської області. Хоча зараз це – головні зусилля Росії, ця операція є лише частиною російської кампанії із захоплення Донбасу.

 

Якщо лінія фронту на Донбасі просуватиметься далі на захід, це розширить лінії зв’язку Росії і, ймовірно, її сили зіткнуться з подальшими труднощами з матеріально-технічним забезпеченням, вважають британські розвідники.

 

Як повідомляла УМ, речник Міністерства оборони України (МОУ) Олександр Мотузяник зазначив, що рашисти авіацією і артилерією знищують територію України на Сході, застосовуючи тактику «випаленої землі». Армія рф намагається увійти в украінські населені пункти, але Збройні сили України успішно відбивають ворожі наступи.