В окупованому Енергодарі партизани підірвали чиновника-колаборанта Шевчика, фото

13:03, 22.05.2022
В окупованому Енергодарі партизани підірвали чиновника-колаборанта Шевчика, фото

На місці скоєння замаху. (Фото: Антон Геращенко / Телеграм)

Вранці в окупованому Енергодарі, що на Запоріжжі, невідомі підірвали двері під'їзду, де перебував ставленик окупантів так званий «глава адміністрації» Андрій Шевчик.

 

Як інформує УМ, про це повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов у Telegram.

 

«Інтернет-ресурсами шириться інформація про вибух, який зранку 22 травня стався в Енергодарі на вулиці Курчатова.

 

 

 Всі обставини події з’ясовуються, але маємо точне підтвердження що під час вибуху отримали поранення самопроголошений голова "народної адміністрації" Шевчик і його охоронці.

 

Вони госпіталізовані до лікарні з травмами різної ступені важкості», - написав Орлов.

 

За словами Орлова, під час вибуху ніхто з мешканців під’їзду не постраждав. Очевидно, чекали саме на колаборанта і вдарили точно та прицільно.

 

 

Також інформацію про напад на Шевчика підтвердив радник очільника МВС Антон Геращенко у Телеграм.

 

"На вул. Курчатова 38, де мешкав зрадник України, гауляйтер Енергодара Шевчик, стався вибух газу. Так званий "мер" отримав множинні осколкові поранення", - написав Геращенко.

 

Нагадаємо, що 27 березня депутат міської ради Енергодару від ОПЗЖ Андрій Шевчик оголосив, що очолить «раду самоорганізації міста», яку створили російські військові.

 

У місті тривають протести проти російської присутності. 20 травня на мітинг проти викрадення людей вийшли пожежники Енергодара.

 

Як повідомляла УМ, на Запоріжжі в Енергодарі, окупованому росіянами, пожежна частина вийшла на протест після того, як ворожі війська викрали начальника пожежно рятувального загону Віталія Трояна.