Росіяни кинули усі сили на штурм Сєвєродонецька

11:17, 21.05.2022
Росіяни кинули усі сили на штурм Сєвєродонецька

Після величезних втрат під Сєвєродонецьком, ворог знову кинув усі сили на штурм міста

На Луганщині тривають важкі бої, російські загарбники знову намагаються штурмувати Сєвєродонецьк. Унаслідок постійних обстрілів знищено близько 50 будинків, шестеро людей загинуло.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
 
За його словами Сєвєродонецьк знищують, як Маріуполь, а Гірську громаду щодня бомблять авіацією. Ворог все робить, аби оточити область та зробити з неї згарище, як у Попасній.
 
«Ще зранку 20 травня росіяни обстріляли школу, у підвалі якої із початку війни ховалися жителі нових районів Сєвєродонецька. Як наслідок, дві людини загинули на місці, ще трьох госпіталізовано. Двоє загиблих та поранена — члени однієї родини. Ввечері поблизу свого будинку в Сєвєродонецьку загинули чоловік і жінка. Двох жінок вбито російськими обстрілами в Лисичанську та Привіллі», — зазначає Сергій Гайдай.
 
За його словами, також поранення в ногу отримав волонтер гуманітарного штабу. Усього за день в області зруйновано близько 50 будинків. Немає можливості встановити кількість знищеного авіацією житла в селах Гірської та Попаснянської громад. Тільки в Лисичанську за добу пошкоджено 23 будинки, у сусідньому Привіллі - 16, ще п’ять — у Сєвєродонецьку.
 
Росіяни також відкривали вогонь по школі та об'єднанню «Азот» — пожежу вдалося ліквідувати. У Лисичанську виникло загоряння бункеру з вугіллям на шахті. У даний момент йдуть бої на околицях Сєвєродонецька.
 
Сергій Гайдай додає, що зараз Луганщина стримує ворога і не дає йому просунутися далі.
 
Нагадаємо, що на Донбасі росіяни обстріляли більше 30 населених пунктів.
 
Як повідомляла УМ, російські війська на Луганщині зазнали втрат та відступили  на підступах до Сєвєродонецька, але не зупинилися. Для стримування ворога ЗСУ підірвали залізничні мости між Рубіжним та Сєвєродонецьком.