Жителька Черкас Вікторія Пономаренко закликала рашистів знищувати українських військових

11:37, 18.05.2022
Жителька Черкас Вікторія Пономаренко закликала рашистів знищувати українських військових

Прихильниця "русского мира" Вікторія Пономаренко закликала рашистів знищувати українських військових. (Фото: СБУ)

Жителька Черкас Вікторія Пономаренко закликала рашистів знищувати українських військових. СБУ викрила жительку Черкас Вікторію Пономаренко, яка сприяла інформаційно-підривній діяльності Росії.

 

Як повідомили «Україні молодій» в управлінні СБУ в Черкаській області,любительці «руського міра» повідомили про підозру в дискредитації ЗСУ,які надають відсіч збройній агресії Росії.«Вона відкрито висловлювлювала антидержавницьку позицію щодовійськовослужбовців, які стоять на захисті нацбезпеки України, тапідтримувала військову агресії РФ», – розповідають у спецслужбі.

 

І уточнюють, ця зловмисниця «розганяла» з власної сторінки коментарічерез соцмережі, в яких дискредитувала українских військових тазакликала рашистів їх знищити. Крім того, вела переписку здіючим військовослужбовцем, де ображала його честь і гідністьлайками і ненормативною лексикою.

 

«У результаті обшуку у Вікторії Пономаренко було вилученопланшет, мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч. 1 ст. 435-1(образа честі і гідності військовослужбовця, погрозавійськовослужбовцю) Кримінального кодексу України», – наголошують в управлінні СБУ в Черкаській області.І

 

І підсумовують, заходи з викриття здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

 

Як повідомляла УМ, для ідентифікації зрадників і мародерів Служба безпеки України запускає два нові чат-боти, через які кожен громадянин матиме можливість оперативно передати правоохоронцям дані.