В росії продовжують палити військкомати невідомі «пацифісти»

15:48, 15.05.2022
В росії продовжують палити військкомати невідомі «пацифісти»

Будівля військкомату в Пронську на Рязанщині. (TELEGRAM-КАНАЛ BAZA)

Невідомі особи здійснили спроби підпалу місцевих військових комісаріатів у Волґоґраді, Рязанській і Ростовській областях рф упродовж останніх двох діб.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Meduza, а також місцеві ЗМІ у неділю.

 

Зазначається, що близько 1.00 години ночі (за київським часом) 15 травня невідомі спробували підпалити будівлю військкомату Совєтського, Ворошилівського і Кіровського районів у Волґоґраді.

 

Пожежа охопила підсобне приміщення площею 20 квадратних метрів.

 

Поліцейські після гасіння пожежі знайшли пляшку з ганчіркою – ймовірно, підпал здійснили "коктейлем Молотова". Окрім цього, поруч знайшли літрову пляшку об’ємом 1 л.

 

Близько 2.00 години ночі в селищі Пронськ Рязанської області невідомі спробували підпалити двері й шибку будівлі місцевого військкомату, проте вогонь не поширився на решту будівлі.

 

А в ніч проти 14 травня в місті Ґуково Ростовської області невідомий кинув "коктейль Молотова" у військкомат на вулиці Красная Ґорка. Однак пожежу відразу загасили.

 

У жодному з трьох перелічених випадків російські силовики не знайшли людей, причетних до спроб підпалу.

 

За даними журналістів, з 24 лютого 2022 року – дня, коли російські війська розпочали широкомасштабне вторгнення в Україну, у росії здійснили 11 спроб підпалу військкоматів у різних регіонах.

 

За проміжок часу терміном у рік до вторгнення росії в Україну (23 лютого 2021 – 23 лютого 2022 року), в усій росії було лише три подібні спроби підпалів.

 

Як повідомляла "УМ", в російському Омську закидали військкомат коктейлями Молотова.