Тисячі кадирівців воюють в Україні - ГУР

12:10, 15.05.2022
Тисячі кадирівців воюють в Україні - ГУР

Тисячі кадирівців чинять звірства на окупованих територіях України.

Близько 2,5 тисяч бойовиків з чеченської республіки брали участь у військовому вторгненні в Україну.

  

Як інформує УМ, про це 15 травня повідомило Головне управління розвідки в Телеграм.

 

Дослівно: "Показово, що попри вдавані навченість, бойовий дух та оснащення кадировських тіктокерів, навіть поза зоною активних бойових дій, з 2,5 тисячі найманців близько ста загинули, близько трьохсот отримали поранення та понад шістдесят втекли з України покинувши зброю та амуніцію".

 

Розвідка нагадує, що бойовики Кадирова прийшли в Україну в другому ешелоні наступу, займалися обшуками помешкань, знущаннями із заручників та мирних мешканців, грабунками та розбоєм.

 

Пізніше кадировцям наказали зупиняти підрозділи росіян, які втікали, та показово розстрілювати тих, хто відмовлявся воювати.

 

Тепер окупанти з Чечні перемістилися на Луганський та Маріупольський напрямки, де продовжили грабувати та знімати ролики про свої "подвиги" для TikTok.

 

Російські журналісти стверджують, що підрозділи, які підпорядковуються главі Чечні Рамзану Кадирову, щодня зазнають великих втрат загиблими і пораненими, але це добре приховується через PR-технології.

 

К повідомляла УМ, ЗСУ вже два місяці мужньо обороняють Україну від російських окупантів. Ситуація на всіх фронтах під час великодніх свят залишалась дуже напруженою.