Російські загарбники гатили по Львівщині, Сумщині та Харківщині

09:56, 15.05.2022
Російські загарбники гатили по Львівщині, Сумщині та Харківщині

Близько 2 ночі ракетним ударом з літака ворог наніс значних руйнувань інфраструктурі Шосткинського району (Фото: Дмитро Живицький)

У 16 областях України ніч 15 травня минула відносно спокійно. На Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій областях, Одеській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій областях, на Житомирщині, Кіровоградщині, Черкащині, Миколаївщині, Чернігівщині, Київщині та Полтавщині обстрілів не зафіксовано.

 

Як інформує УМ, про це 15 травня повідомили в ОВА областей.

 

А по Львівщині, сьогодні, 15 травня, вранці було здійснено ракетний удар по одному із об’єктів військової інфраструктури. Інформація про наслідки, характер руйнувань та постраждалих уточняється.

 

На Дніпропетровщині ворог двічі обстріляв з "Ураганів" Широківську громаду. Люди не постраждали. 

 

Запорізька область: в обласному центрі вночі було тихо. По лінії фронту продовжуються бої. Ситуація стабільна.

 

Харків: обстрілів міста не зафіксовано. Протягом доби по області обстрілювали Чугуївський Первомайський район, є постраждалі люди.В Харківському районі окупанти обстріляли склад, масштабну пожеже загасили рятувальники. Постраждалих немає. Бої тривають і Ізюмському напрямку.

 

На Сумщині близько 22 вечора вчора, 14 травня, було завдано ракетного удару по околицям села Шпилівка, Сумського району. Було зруйновано кілька домогосподарств. Також ракетним ударом з літака ворог завдав значних руйнувань інфраструктурі Шосткинського району. На щастя, в обох випадках жертв немає.

 

Луганщина: 11 артилерійських атак по Сєвєродонецьку, є влучання в "Азот", технікум, багатоповерхівки, є поранені. Також окупанти обстрілювали Попаснянську та Гірську громади, у Комишувасі було влучання в будівлі сільради та будинку культури. Поранень зазнали троє жителів Врубівки. У Новодружеську поранено жінку.

 

Донеччина: У Очеретинській громаді у селі Новокалинове вчора вдень ворог застосував фосфорні заряди, згоріло кілька будинків. На території Торецької громади було перебито газопровід, через що без газопостачання залишилися кілька населенних пунктів. Також було пошкоджено підстанцію в Торецьку. Без світла  - кілька селищ, є загиблі та поренені.

 

Маріуполь: Азовсталь тримається за межею людських можливостей.

 

На Херсонщині ворог знищую інфраструктуру, тоивають мародерства та викрадення людей.

 

Нагадаємо, що важкі бої тривають у Луганській області - російські війська продовжують обстрілювати Лисичанськ та Сєвєродонецьк, а також намагаються прорвати оборону на флангах, щоб взяти наші війська у цьому районі в оточення.

 

Як повідомляла УМ,  15 травня в багатостраждальному Маріуполі російські загарбники почали застосовувати проти українських бійців, які тримають оборону на заводі «Азовсталь», запалювальні снаряди.