На Ізюмському напрямку розпочався контрнаступ ЗСУ

15:02, 14.05.2022
На Ізюмському напрямку розпочався контрнаступ ЗСУ

Бійці ЗСУ звільняють села на Харківщині, але повертатися туди ще небезпечно. (facebook.com/synegubov.oleg)

Збройні сили України перейшли у контрнаступ на Ізюмському напрямку, що на Харківщині.

 

Саме Ізюмський напрямок залишається найгарячішою точкою в області, але контрнаступ української армії має успіх.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в соцмережах у суботу.

 

«Найгарячішою точкою залишається Ізюмський напрямок, там наші Збройні сили перешли в контрнаступ, ворог по деяким напрямкам відступає. І це є результат характеру наших Збройних сил. Перемога буде за нами», - сказав пан Синєгубов у відеозверненні.

 

Голова Харківської ОВА закликав громадян не повертатися одразу в нещодавно звільнені села, оскільки, відступаючи, ворог замінував абсолютно все.

 

 

До речі, росіяни сконцентрували багато техніки та велику кількість живої сили саме на Ізюмському напрямку.

 

Зауважимо, що за останню добу ворог не обстрілював Харків, зосередившись на області – обстріляно Чугуїв, Дергачі, Золочів, Лозову та інші населені пункти.

 

Як повідомляла «УМ», за даними американського Інституту вивчення війни, російські військові, імовірно, вирішили повністю відійти зі своїх позицій навколо Харкова через українські контрнаступи та обмежені можливості для підкріплень.

 

Таким чином Україна, схоже, виграла битву за Харків: українські сили не дозволили російським військам оточити місто, не кажучи вже про захоплення.