Глава Роскосмосу Рогозін «жартує» про ядерний удар по Швеції і Фінляндії

13:14, 14.05.2022
Глава Роскосмосу Рогозін «жартує» про ядерний удар по Швеції і Фінляндії

Росія продовжує шантажувати країни ядерним ударом

Росія погрожує завдати удар російським стратегічним ракетним комплексом по Фінляндії та Швеції у випадку їхнього вступу до НАТО. Так невдало «пожартував» глава Роскосмосу Дмитро Рогозін.
 
Як інформує Україна молода, про це він написав у телеграм-каналі.
 
«Росія не має ворожих намірів щодо Фінляндії та Швеції, заявив заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко. У “Сармата” щодо країн НАТО теж немає упередженого ставлення та ворожих намірів. Просто така робота», – написав він.
 
РС-28 «Сармат»– російський стратегічний ракетний комплекс шахтного базування п’ятого покоління з важкою багатоступінчастою міжконтинентальною рідинною балістичною ракетою. 
 
Останнім часом російська влада та пропагандисти все частіше говорять про ядерну війну.
 
Наприклад, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що накачування країнами НАТО України зброєю підвищує можливість переходу в повноцінну ядерну війну.
 
На думку очільниці національної розвідки США Евріл Гейнс, російський президент Володимир Путін готовий застосувати тактичну ядерну зброюна території України, якщо поразку його військ в Україні неможливо буде приховати.
 
За даними видання Financial Times, західні уряди вже сумніваються в готовності Росії до ядерної ескалації, а тому пришвидшили постачання важкого озброєння в Україну.
 
Керівництво Північноатлантичного альянсуне має даних, що Росія готує ядерний удар по Україні. Директор ЦРУ Вільям Бернзтак само заявив про відсутність наочних доказів підготовки ядерного удару по Україні. 
 
Як повідомляла УМ, 12 травня президент Фінляндії Саулі Нііністьо та прем’єр-міністерка Санна Марін офіційно оголосили про свою підтримку вступу країни до НАТО.


Вони сподіваються, що кроки, які ще потрібні для досягнення цього рішення, будуть швидко зроблені найближчими днями.

Остаточне рішення подати заявку на членство в НАТО вимагатиме голосування в парламенті.
У разі схвалення цієї ініціативи російський кордон із країнами НАТО збільшиться на 1325 кілометрів.