Під Києвом досі зберігають у рефрежераторах кілька сотень трупів росіян

10:59, 14.05.2022
Під Києвом досі зберігають у рефрежераторах кілька сотень трупів росіян

Сотні трупів військових рф, які Росія не забирає додому, зберігаються у вагонах -рефрижераторах

Тіла російських солдатів, які загинули на Київщині та Чернігівщині, росія до цього часу так і не забрала. Однак трупи військовослужбовців рф підібрала Україна і зберігає  у спеціальних вагонах-рефрижераторах.
 
Ба більше, Київ готовий повернути тіла  окупантів, як це передбачено міжнародним гуманітарним правом, однак Росія відмовляється це робити.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters з посиланням на главу відділу військово-цивільної співпраці України Володимира Лямзіна
 
«Згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, а Україна їх суворо дотримується, після завершення активної фази конфлікту сторони мають повернути тіла військових іншої країни. Україна готова повернути тіла агресору»,— наголосив Володимир Лямзін.
 
Повідомляється, що українська військова влада 13 травня повантажила тіла російських солдатів, зібрані після боїв у Київській та Чернігівській областях, у вагони-рефрижератори.
 
За словами Лямзіна, у різних регіонах України стояло кілька потягів, де зберігалися тіла російських солдатів.
 
У потязі, який знімали журналісти на околиці Києва, лежить кілька сотень тіл російських окупантів.
 
Лямзін зазначив, що більша частина їх привезена з Київської області, є також тіла з Чернігівської області та з деяких інших областей.
 
Як повідомляла УМ, катарський телеканал «Аль-Джазіра»  у сюжеті про війну Росії проти України, показав вагон-рефрижератор, набитий тілами загиблих російських військових, а також чимало вкрадених ними дороговартісних речей.