Бійці «Азову» знищили у Маріуполі 6 тисяч окупантів

09:23, 14.05.2022
Бійці «Азову» знищили у Маріуполі 6 тисяч окупантів

Захисники «Азову» чинять опір російським окупантам, знищивши 6000 особового складу ворога (Фото з відкритих джерел)

Легендарний полк «Азов», який захищає Маріуполь, від початку повномасштабної війни знищив  близько 6 000 російських загарбників, зокрема одного генерала та понад 100 одиниць ворожої бронетехніки.
 
Як інформує Україна молода, про це заявив заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар («Калина») під час спеціальної військової панелі Київського безпекового форуму.
 
«Нашим гарнізоном вдалося знищити близько 6 тисяч одиниць ворожої сили, в тому числі одного генерала. Близько 78 танків, понад 100 одиниць бронетехніки. Це за підтвердженими даними. Є ще, звісно, багато непідтверджених, на які ми не будемо спиратися», - повідомив Паламар. 
 
Він підкреслив, що на штурм Маріуполя ворог кинув свої елітні підрозділи.
 
«Це 150-та дивізія, це 68-й танковий полк. Це 83-тя бригада ВДВ. Це 346-та бригада ГРУ, спецназ. Це 22-га бригада спецназ ГРУ. Це 9-й полк морської піхоти «ДНР». Це 810-та бригада чорноморського флоту. Це 155-та Тихоокеанська бригада. І також це стратегічна авіація та тактична авіація. Це найманці «Вагнера» і також інші бойовики з інших територій російської федерації та Кавказу», - сказав він.
 
Заступник командира полку «Азов» зазначив, що ворог переважав українських захисників у кількості озброєння і кількості піхоти.
 
«Це угрупування нараховувало близько 14 тисяч військовослужбовців. Це надзвичайно величезна кількість техніки, це літаки, це кораблі, це корабельна артилерія, це літаковильоти як тактичної, так і стратегічної авіації. І велика кількість артилерії, засобів РСЗО. А також величезна кількість ракет була випущена по нас за весь цей період», - підкреслив він.
 
Як зазначив Паламар, наразі оборона «Азовсталі», яку намагаються штурмувати російські війська, триває.
 
«Ми чинитимемо опір далі, доки у нас буде змога», - запевнив український захисник.
 
 
 
 
Як повідомляла УМ, російські загарбники відкинули можливість екстракції українських військових із "Азовсталі". Ватажок угруповання "ДНР" Денис Пушилін підтвердив, що російські сили продовжують спроби захоплення заводу "Азовсталь" у Маріуполі.
 
Читайте також: Туреччина пропонує забрати захисників Маріуполя  у порту Бердянська.